jag hade varit snäll i år också

Nu är det slut på julefriden. Ganska skönt måste jag säga, visst är det väl mysigt med jul och så men i år har den tillbringats hos mina småkusiner i Göteborg och jag måste säga att efter några dagar är man ganska rastlös efter att bara ha ritat, lekt med barbie och blivit friserad av 5åriga Alva hela dagarna. Dessutom var jag antagligen allergisk mot antingen deras katt eller julgran för det har kliat i mina ögon hela julen. Låter som att allt sög, men det gjorde det faktiskt inte det var trevligt också och fördelen med Göteborg var ju att det fanns massa affärer på mellandagsrean och tomten tyckte nog att jag hade varit snäll för han kom med en ny mobil till mig. Eller ja om man ska vara riktigt ärlig så kanske det var mamma och pappa som tyckte att jag hade varit snäll för det var jag som fick vara tomte (A). Jag är riktigt bra, ingen under 6 år märkte att det var jag.

Nu taggar vi inför nyår då jag ska få dansa omkring i min svarta paljettklänning. Idag har vi varit och inhandlat troligtvis alldelles för mycket mat som vanligt. Mamma tyckte i alla fall att det tog för mycket plats i kylskåpet och då är det bara efterrätten som förvaras hemma hos oss.

Förresten har jag inte städat än.. hihihihihihi
MEN JAG SKA! 


Städbesök?

Ikväll ska jag städa vare sig jag vill eller inte. Morsan hävdar att mitt rum är en syn för gudarna och hotar med att ta hit Marie-Louise Tham från rent hus, som faktiskt inte bor mer än några kilometer bort.

Men först har jag annat jobb att utföra, ICA nästa!

Nu tar jag jullov

Det måste vara inplanerat exakt hur många dagar man klarar av i skolan innan man måste ha lov. Så känner i alla fall jag nu, inte en dag till! Skulle egentligen till kyrkan med klassen imorgon, men jag skippar det och går och tittar på klockarhagsskolans julshow istället.

På fredag har jag ett topphemligt uppdrag att utföra, som jag inte tänker avslöja, möjligtvis efteråt om det inte blir för stor flopp, haha! Ledtråd: det är minst lika glammigt som Louices modelljobb.

På lördag är det äntligen den efterlängtade maskeraden! Vi är taggade till tusen och har knappt pratat om något annat de senaste veckorna, kommer nog bli en kanonkväll.


Skön snubbe

Anna och jag sitter på bussen hem och Anna nämner att hon åt upp hela sin chokladkalender imorse för att hon inte orkade äta någon frukost. Gubben som sitter mitt emot oss tyckte att det var väldigt kul och inflikar "hoppas det var god choklad då". "Hehe aa" svarar Anna och efter det går det inte att få stopp på gubben! Han kan inte ha fått prata av sig på flera år. På de 10 minuter jag satt på bussen pratade han oavbrutet om hela sitt livshistoria! Om att han brukar ha bråttom på morgonen, att han har en eldriven 3-hjuling från landstinget, nån tant som hade förlorat sin man och hur han hjältemodigt hade kastats sig i taxin och åkt till henne, men han hade inte råd med taxi hem så han tog med cykeln och cyklade hem det var jobbigt för han så han fick stanna och vila i varje busskur. Han tyckte det var roligt med mopeder och hade haft nån jättebra som man inte behövde hålla i styret när man körde. Sin utbildning som han inte hade berättade han också om, hans bror var snickare, orgel och dragspel tyckte han va fina instrument och han hade en kompis som spelade bättre dragspel än de på tv! (Y) Han trodde fram tills för några månader sen att stockholm låg i skåne, det enda han hade lärt sig i skolan var vad verb var för nått. Och så klagde han på något om jobb, pengar och facket, det var bättre förr tydligen. Jag och Anna fick inte en syl i vädret mer än att sticka in med ett "jaha", "mm", "oj" eller "hehe" när han andades. Anna fick säkert veta ännu mer intressanta saker när jag hade gått av.


god natt, gott folk

Det var en jobbig dag i Stockholm med två museum, massa promenad, kina mat och shopping. På bussen hem var vi trötta och satt o lyssnade på kennets berättelser från ungdomen, en riktig buse var han. Vi konstaterade också att jag inte kan skaka handen i takt till sten, sax, påse, vilket underhöll Tina större delen av hemresan.

Kvällen har tillbringats med tjejerna at my place med lite lussemys och idol. Glögg, morötter, gurka, dipp, chips, popcorn, pepparkakor och lussebullar stod på menyn, en salig blandning måste jag säga!

trötter

Klockan 07.15 plingar alarmet första gången, snooze, några minuter senare väcker det mig igen, snooze! En halvtimme senare snoozas det fortfarande och jag börjar fundera på om jag ska skippa idrotten för en timmes extra sömn men på något mirakulöst sätt tar jag mig upp ur sängen slänger ner idrottskläderna i väskan och springer till bussen i snövädret med två mackor i ena handen och yoghurt i den andra. Jag förstår inte att man kan vara så förbannat trött på morgonen, jullovet är verkligen efterlägtat nu! Men imorrn får det inte bli någon försovning inte för då är det buss till sthlm med klassen som gäller, prick klockan 8 går den och den väntar inte!

Nu måste jag städa, för här ser det ut som en bomb slog ner någon gång på 70-talet och att det inte städats upp sen dess och imorgon kväll kommer brudarna på glöggpartaj så då måste det vara städat och fint. Köpa glögg var det också ja.

Byebye

Horoskop

Skorpionen:
2009 startar bra med kärleksgudinnan venus placerad i ditt bästa område under hela januari. Börja året med att ge dig själv utrymme för avkoppling, nöjen och romantik. I stort sett blir detta ett år för din personliga utveckling. Gamla hjärtesår läks, och du kan frigöra dig från negativa mönster som har påverkat dina relationer. Jupiters placering i ditt mest intima område under hela året ger en inre optimism som smittar av sig på alla dina aktiviteter. Det sker en healingprocess som öppnar upp för nystart i både kärleksliv och karriär. I år ska du satsa på familjen och ditt boenede. I karriären kan du uppleva att kollegor och vänner ställer sig kritiska till din framgång. En separation kan ske från en grupp eller vän som du inte delar samma värderingar med. Kommunikation är nyckeln till bättre relationer.
Singel? Ett brustet hjärta läks och du kan känna nytt hopp inför kärleken. Släpp det förflutna och öppna dig för nya erfarenheter. Övervinn din blyghet och våga släpp kontrollen.

Det här låter väl som nånting för mig va? Jag kan skippa separationen med en vän bara.

Julpyssel

Jag sitter och tillverkar julkort i min lilla tomteverkstad så om ni har varit snälla kanske det kommer ett i brevlådan om några dagar. Bli inte ledsen om det är lite snett här och var bara, kan hända även den bästa att saxen inte klipper rakt.


Vi gillar kungen men inte kaviar

L: Hallå, gillar ni kaviar eller?
T: Ja, jag tycker faktiskt att det är bra att Sverige har en kung.
L&M: HAHAHA!

Jag måste berätta om hunden också.
Imorse när jag cyklade till skolan så kommer det en liten hund springandes med kopplet hängandes efter den. Hunden är tätt följd av en man på cykel som skriker "stanna hunden!" vilket såklart gör att den springer ännu fortare. Men tro inte att den här mannen var hundens ägare för ännu en bit bort kommer en liten tant springandes och ropar "min hund! min hund!" Jag undrar hur den här jakten slutade, hoppas dom fångade hunden.

RSS 2.0